Wandelmaatgids Irene Kapinga overleden

20-08-2024 Wandelmaatgids Irene Kapinga overleden

(15 maart 1965-1 augustus 2024)

Op 1 augustus is wandelgids en vrijwilligster van de Wandelmaat Irene Kapinga overleden. 

In februari 2017 leerden wij Irene kennen tijdens een bijeenkomst voor aspirant-gidsen. Na twee keer als aspirant-gids mee geweest te zijn naar Sittard en Weert was al snel duidelijk dat de Wandelmaat bij Irene paste en Irene bij de Wandelmaat. Voortvarend ging zij als gids aan het werk. Zij zette een nieuwe Wandelmaatreis op in Berkel-Enschot bij Koningshoeven en ook ging zij al snel aan de slag als lid van de werkgroep communicatie.

Door de coronatijd en door haar toenemende gezondheidsklachten heeft ze helaas slechts enkele Wandelmaatreizen kunnen begeleiden. Wel heeft zij, samen met Jaap, twee prachtige gidsenweekenden in Koningshoeven en Doetinchem begeleid. Daarnaast was vooral haar inzet voor de werkgroep communicatie van veel betekenis. Met haar doortastendheid, nuchterheid, rust, humor en enthousiasme heeft zij veel voor elkaar gekregen. De Wandelmaat maakte met haar een professionaliseringsslag.

Ondanks haar afnemende gezondheid bleef zij positief, maakte zij plannen en bleef zij zich actief inzetten voor de Wandelmaat. Wij zullen Irene, als Wandelmaat, maar zeker ook door wie zij was als persoon, gaan missen. Dat zij zich geborgen mag weten bij onze Schepper.

Gerda Stougie / Jaap van der Vinne
Gidsen De Wandelmaat

Terug naar homepage